?

Log in

 
 
15 August 2008 @ 09:29 am
White chalk hills will rot my bones  
En sommmer da jeg var sju år dro vi for å besøke filletante Gudveig på nesodden. Barnebarna hennes, Adrian og Nikolai, var der og de satt på gulvet i gangen med en skoeske i fanget og mark i henda. Oppe i skoesken lå det masse bomull og en liten lilla bønne, eller det var sånn den så ut men det var en gjøkunge, en liten gjøkunge med store øyne og altfor stram hud, som hadde altfor stort nebb for den lille kroppen sin og ingen mamma som ville ha den.

I går besøkte jeg bestemor, som ligger på hjerteavdelingen og som ikke ser ut som noens bestemor, men som en liten gjøkunge. Hun er tilogmed like lilla. Og jeg tenkte at hvis jeg ville kunne jeg puttet henne i en skoeseke, og matet henne med mark. Men det kan jeg ikke. Jeg kan sitte og holde henne i hånden mens jeg ser at hun dør mer denne timen enn den forrige. Så drar jeg hjem, og senere kommer det noen andre og ser på at hun dør mer i hendene deres enn hun gjorde i mine. Hun dør bare mer for hver dag. Det er det som skjer. Hun blir mer lilla, hun blir mindre, og i et rødt hus sitter det en bestefar som er like liten og håper så mye at han blir lilla han også. Som ikke klarer å snakke om annet enn drømmer, fordi all logikk sier at hun skal dø, mens i drømmene sine har han kontakt med henne i hendene sine.

Gjøkungen døde noen timer etter at jeg hadde dratt fra nesodden. Så det er visst sånn det skjer. Vi blir lilla også dør vi. Den eneste gangen hun klarte å samle seg skrek hun etter smertestillende, og jeg tenker at det er nok nå. Jeg håper hun får dø snart, at hun slipper taket.
 
 
 
tingvingertingvinger on August 15th, 2008 05:23 pm (UTC)
på veggen min henger det bilder du har laget. men det henger også et brev der som du sendte meg da farmor døde.

du tegnet et epletre og skrev: i've eaten apple cores to sing you apple trees, som rockettothesky synger.

i dag kom det en gammel dame inn på jobben, og hun minnet meg sånn om farmor. jeg kunne ikke begynne å gråte på jobb, så jeg gjorde ikke det.

kjære miriam, som du skrev til meg en gang, det hjelper ikke at jeg skriver noe fint nå. så jeg skal bare skrive at jeg håper det ikke tar for lang tid. og at det ikke blir altfor vondt.
Spugspug on August 17th, 2008 04:14 am (UTC)
Å nei :(
twoheadsy_twisted_pixie on August 18th, 2008 03:44 pm (UTC)
Miriam! jeg kondolerer... håper du fikk sagt ordentlig farvel<3
huff, August er slik en ekkel måned...
.flygravity on August 19th, 2008 10:13 pm (UTC)
:'(
det er så trist at så mange liv ender slik.
tankene mine går til deg og bestefaren i det røde huset.
(Anonymous) on January 10th, 2011 03:22 pm (UTC)
Imbri prospect hall narrowed like another others flew ears were ecstasy.
Happy Additional Year[url=http://sdjfh.in/flexpen/],[/url] everyone! :)
lupasumo on April 13th, 2011 06:42 pm (UTC)
I am doing research for my university thesis, thanks for your great points, now I am acting on a sudden impulse.

bardenpewa on November 2nd, 2011 12:13 pm (UTC)
This blog is bookmarked! I really love the stuff you have put here.